IKEA Hasselt blaast één kaarsje uit

Standaard

ikea-hasselt-1-jaar

Met vier dagen workshops, beleving en een koopzondag op 5 februari 2017 viert IKEA Hasselt trots zijn éénjarig bestaan met 1,5 miljoen bezoekers in 2016, 304 enthousiaste en gemotiveerde medewerkers, 91% tevreden klanten uit een bevraging van 1500 respondenten en meer dan de helft van hun klandizie komende uit Limburg. “Een zeer goed resultaat en beter dan onze verwachtingen”, aldus David Loozen, Local Marketing Manager, die samen met Marijke Lemmens als HR Manager en Joeri Al-Koubaisy als Customer Relation Manager op vrijdag 3 februari 2017 het woord voerden bij de viering van 1 jaar IKEA Hasselt, echter zonder directeur Denis Hautcourt, die ziek te bed lag. Mobiliteitsschepen Habib El Ouakili nam de plaats in van burgemeester Nadja Vananrode, die zich verontschuldigde.

De 91% tevredenheid van de klanten na een bezoek aan het meubelwarenhuis is uniek. “Klanten appreciëren het meest de vriendelijkheid en behulpzaamheid van onze medewerkers. Dankzij de goede inval en inspirerende winkelopstelling geeft shoppen bij IKEA Hasselt hen een aangenaam gevoel”, aldus David Loozen. “Klanten hebben ook veel interesse voor aankoop van duurzame producten, zoals LED-verlichting. Ook tuin- en terrasartikelen samen met de aankoop van planten en de designzetel van Poäng scoren goed bij de Limburgse klanten”, vult Joeri Al-Koubaisy aan. Het horecagedeelte is eveneens goed bekend bij het publiek met aandacht voor lekkere en kwaliteitsvolle food. In september 2016 werden maar liefst 12.000 porties mosselen geserveerd. Vierhonderd ontbijten per dag gaan over de toonbank, terwijl ook warme maaltijden erg goed in de smaak vallen.

87% van de 304 medewerkers zijn afkomstig uit Limburg met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar, 57% vrouwen en 43% mannen. “De sfeer zit er goed in”, aldus Marijke Lemmens. “Zo lunchen collega’s van verschillende afdelingen samen en haalt de baas zelfs koffie voor mij. Nog nooit meegemaakt”, proest ze het uit. Hun engagement voor IKEA is duidelijk voelbaar. “In 2016 ondersteunden we zo het kookatelier voor de kinderen van KVG Hasselt en checkten collega’s Nathalie en Edom de bestemming van onze bijdrage aan het IWitnessproject in Jordanië”.

IKEA Hasselt is vooruitstrevend op gebied van duurzaamheid. Dat tonen volgende cijfers aan: 32% is duurzaam geproduceerde energie, 93% is gesorteerd afval, 100% is LED-verlichting, 20% van de medewerkers komt werken met groen transport en 2 bijenkasten op het terrein zorgen voor 297 potjes eigen honing. In de toekomst komt er nog een weide met wilde bloemen en een Finse piste met wandelmogelijkheid. Zo streeft IKEA Hasselt naar de grootste biodiversiteitswaarde!

2017 staan er ook heel wat nieuwigheden in en rond IKEA Hasselt te gebeuren. Zo start in maart 2017 de start van het aangrenzend retailpark met 200 extra parkeerplaatsen met de bouw van vier grote winkels, aanvullend op het aanbod van IKEA Hasselt. Kwantum, Maison du Monde en X2O komen zeker al. Sinds 1 februari 2017 ligt de nieuwe catalogus in de rekken. Vanaf 6 februari 2017 is ook de Click – Collect service beschikbaar. Zo kunnen klanten van thuis uit bestellingen plaatsen bij IKEA Hasselt of op een afhaalpunt dichter bij huis afhalen. Vanaf 18 februari 2017 zijn er leuke aanbiedingen in het kader van Batibouw in de winkel beschikbaar.

http://www.Ikea.be/hasselt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.