Jan Blommaert praat over taalgebruik in politiek op 6 februari 2017 in Hasselt

Standaard

jan-blommaert

De Maatschappelijk Belang in samenwerking met Het Genootschap De Volle Maan organiseert op maandag 6 februari 2017 vanaf 19u30 een voordracht van Jan Blommaert over taalgebruik in de politiek in de Hasseltse Oude Gevangenis.

Neemt een ‘werknemer’ werk? Kan een loon een ‘last’ of een ‘handicap’ zijn? Wat bedoelen onze politici wanneer ze zeggen dat we ‘zuurstof’ aan ‘onze economie’ moeten geven? En op wie slaat de crisis in het begrip ‘vluchtelingencrisis’ ? Politiek is een wereld van woorden en beelden.

In zijn boekje ‘Let op je woorden’ gaat taalkundig antropoloog Jan Blommaert in op de diepere structuur van de taal die ons vaak overrompelt en manipuleert. We voelen intuïtief aan dat er iets niet klopt, maar kunnen vaak de vinger niet op de fout leggen en voelen ons onmachtig om te corrigeren.

Taalkundig antropoloog Jan Blommaert (55) studeerde Afrikaanse geschiedenis en filologie aan UGent. Hij richt zich in zijn werk op vraagstukken van macht en sociale ongelijkheid, migratie en beeldvorming, vaak vanuit een discoursanalytische invalshoek.

Inkom bedraagt 5 euro en 3 euro voor studenten, werklozen en gepensioneerden.

Foto https://jmeblommaert.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s