400 geïnteresseerden voor job bij politie

Standaard

Op dinsdag 17 en donderdag 26 januari 2017, telkens vanaf 19u, organiseert politie Limburg Regio Hoofdstad in samenwerking met het PLOT en Hogeschool PXL infosessies rond werken bij de politie. In total schreven 400 personen zich hiervoor in.

Tijdens de infosessies geeft Zaër Coenen, rekruteringscoördinator bij de federale politie, een toelichting over de selectieprocedures die je moet doorlopen voor je aan de politieopleiding mag beginnen. Ook het PLOT, de politieschool Limburg, neemt deel aan de infosessies. “Wij geven graag wat meer uitleg over de opleiding van één jaar tot politie-inspecteur,” klinkt het. “Studenten worden tijdens deze opleiding individueel begeleid en doen ervaring op het terrein op.” Aan het einde van de avond kunnen de deelnemers individueel vragen stellen aan de aanwezige beroepenvoorlichters.

“Vanaf het moment dat we de infosessie op sociale media aankondigden, stroomden de inschrijvingen snel binnen,” zegt Philip Pirard, korpschef van de politie Limburg Regio Hoofdstad. “Al na twee dagen hebben we een extra sessie moeten organiseren. Uiteindelijk hebben we afgeklopt op bijna 400 inschrijvingen. Het is duidelijk dat politie-inspecteur nog steeds een erg aantrekkelijk beroep is.”

Beide sessies gaan door in Hogeschool PXL, die hiervoor een aula ter beschikking stelt. “De politiezone is een belangrijke partner voor ons,” zegt Ben Lambrechts, algemeen directeur Hogeschool PXL. “Uiteraard dragen wij als hogeschool met alle plezier ons steentje bij aan dit soort initiatieven die een positief effect hebben op de tewerkstelling.”

Praktisch

De infosessies starten om 19u in gebouw B van Hogeschool PXL (Elfde Liniestraat 26) in de aula op de derde verdieping. Beide sessies zijn volledig volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk.

http://www.politielrh.be

http://www.pxl.be

http://plot.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s