Hasseltse Zevenjaarlijkse Feesten op 13 januari 2017 officieel van start

Standaard

vj-2017-vlag

Met het hijsen van de Virga Jessevlag op vrijdag 13 januari 2017 in aanwezigheid van burgemeester Nadja Vananroye, VJ-commissievoorzitter Guido Breban en deken Ali Cornelissis werd de start gegeven voor de Hasseltse Virga Jessefeesten aan het stadhuis.

De Zevenjaarlijkse Feesten staan dit keer in het teken van de hoop in al zijn facetten. Tussen 5 en 20 augustus 2017 trekt op drie zondagen de Ommegang door de stad, aangevuld door een avondommegang. In die periode staan de mooie versieringen en rotten & een actitiviteitenprogramma centraal. Ook zijn de VJF toe aan viermaal feesten: 50 jaar Bisdom Hasselt, 50 jaar Sint-Quintinuskerk als kathedraal,  700 jaar Mirakel van de Bloedende Hostie in Viversel met bewaarplaats van hostie in kathedraal & 150ste verjaardag van het uitbreken van de pest in Hasselt. Ook 660 jar geleden wijdde Diederik, hulpbisschop van Luik de Clerckenkapel, zoals de Virga Jessebasiliek vroeger werd genoemd.

De voorbereiding voor de VJF loopt volgens schema. Met de VirgaYes-mobiel en flyers worden Hasselaren warm gemaakt om deel te nemen aan de Ommegang. Wagens en veiligheid worden eveneens in orde gebracht. Met aangepast kledingconcept kleedt de kledingswerkgroep bijbelse figuren in historische kleding en de toepassingsgroepen met een mix van ommegangkledij en eigentijdse kleding en accessoires. Het stadsbestuur stelt een tijdelijke ruimte in het ontmoetingscentrum Sint-Katharina ter beschikking voor het kledingatelier van het Virga Jessecomité & neemt onder andere jongerenparticipatie, de communicatiedienst voor de promotie, de musea en het CC Hasselt mee in hun ondersteuning.

http://www.virgajessefeesten.be

Foto Virga Jessecomité

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.