Henri Eyckmansstraat verkozen tot PR-8-igste kerstbuurt 2016

Standaard

De Henri Eyckmansstraat in Tuilt wint de juryprijs van de PR-8-igste kerstbuurt 2016. De straatbewoners mogen alvast een buurtfeest op 5 januari 2017 op kosten van het Hasselts stadsbestuur organiseren. Achtenveertig straten nemen deel aan deze versieringswedstrijd. Daar wordt ook publiekswinnaar bekendgemaakt.

De jury beoordeelde de buurten de creativiteit, algemene kerstsfeer in de straat, decoratie, samenhorigheid van de buurt, de verhouding tussen het aantal verlichte bomen en de deelnemende woningen en het zuinig omspringen met energie.De jurering vormde dit jaar best een zware bevalling. De punten lagen dicht bij elkaar. Maar over de winnaar, de Henri Eyckmansstraat in Tuilt, bestond geen twijfel.  Bij het binnenrijden van de straat vielen de mooie knutselwerkjes in de bomen meteen op. Voor het maken van de versiering kon de buurt rekenen op het creatief talent van de 22 kinderen uit de straat en het enthousiasme van de inwoners. Dat maakt van de Henri Eyckmansstraat dit jaar de terechte winnaar van de Kerstbuurt 2016.

Naast de Henri Eyckmansstraat zitten ook Bijvennestraat, Snapperstraat, Melbeekstraat, Tuilterstraat, Berenbroekstraat, Waterleliestraat (deel 2 huisnummers 51 t/m 104), Daniëlsstraat, Roverstraat,  Lammerweg in de top-10.

Op woensdag 28 december 2016 vertrekken drie gratis bussen van op de parking achter het CC Hasselt richting 10 mooiste kerstbuurten. Wie een zitje wil bemachtigen kan nog tot woensdag 21 december 2016 inschrijven via een telefoontje naar 011/23 93 88 of mailen naar pr8@hasselt.be. Een rondrit duurt zo’n 3 uur. Er vertrekken twee bussen om 18u en één om 19u. Onderweg wordt getrakteerd op een drankje.

http://www.hasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.