Grims verhalen 10: ‘De bekeerlinge’ van Stefan Hertmans

Standaard

stefan-hertman

In de reeks van boekbesprekingen door boekhandel Grim Hasselt behandelen we vandaag ‘De bekeerlinge’ van Stefan Hertmans.

dat is een roman die zijn bejubelde voorganger ‘Oorlog en Terpentijn’ moeiteloos overklast. Het bijzonder zintuiglijk geschreven verhaal volgt Vigdis, een piepjong meisje uit Rouen. Roekeloos verliefd op een joodse man keert ze zich af van het beschermde leven ,waarin ze is opgegroeid. Ze wordt opgejaagd door de afgezanten van haar Normandische vader, die haar rebellie niet duldt, en raakt in een mum van tijd alles kwijt. Berooid vlucht ze de halve wereld rond op zoek naar een plek waar ze welkom is.

Ook dit werk is een mix van geschiedenis en autobiografie, feit en fictie worden meesterlijk verweven. Voor ons is het sinds Thea Beckman geleden dat het verleden zo tot leven werd gebracht. Kruistochten, joodse mystiek, lange en gevaarlijke reizen en zelfs een gevonden manuscript, het zit er allemaal in.  Vult die laatste lege plek onder kerstboom moeiteloos op!

‘De bekeerlinge’ van Stefan Hertmans is uitgegeven bij de Bezige Bij, telt 288 pagina’s en kost 19,99 euro bij boekhandel Grim Hasselt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s