Hasseltse Anne Van Meenen ergert zich dood aan zwerfvuil

Standaard

anna-van-meenen

Anne Van Meenen (64) woont in Kiewit en doet vrijwilligerswerk bij Oxfam Wereldwinkel Hasselt en het dierenasiel in Genk. Ze heeft een hekel aan zwerfvuil, dat de mensen ongecontroleerd weggooien, een trouwe aanhanger van Meneer Eerdekens’ antiplastiekactivisme, ruimt de vuile soep, die ze tegenkomt, op, steekt ze in een zakje, dat ze altijd bij zich heeft, en sorteert het in de desbetreffende vuilzakken.

“Twee dagen per week doe ik vrijwilligerswerk in de Wereldwinkel en het dierenasiel. Beide jobs doe ik erg graag en vol passie: licht werk in de Wereldwinkel en zwaarder werk in het dierenasiel. In het dierenasiel moeten de kooien en accessoires van de dieren dagelijks grondig gepoetst worden met detergent. Als er tijd overblijft, maak ik me nuttig om wat te gaan wandelen in de omgeving van het Genkse slachthuis met de honden. Kortbij ligt een parking voor vrachtwagens. Chauffeurs gebruiken ze voor rusttijden en om hun camions een flinke reinigingsbeurt te geven. Wat ze dan doen, ergert me ten zeerste. Ze kieperen al hun rommel over de verhoogde berm twee meter dieper in het aanpalend bos, om niet te spreken over het vuil dat ze achterlaten op de parking. Via burgemeester Dries heb ik dat al aangeklaagd en ’s anderendaags was het zwerfvuil in de omgeving opgeruimd. De dag erna ligt het weeral vol”, vertelt Anne, die duidelijk nog wil strijden tegen de wegwerpwaanzin van heel wat burgers.

“Ook in het Domein Kiewit zie ik, hoe dom bepaalde mensen met hond wel zijn. In plaats van hun hondenpoep in een plastic zakje achter te laten in het bos, kunnen ze beter zorgen dat hun goedje belandt op de rand van het wandelpad of in het bos. Immers alle dieren die in het bos leven, doen er hun behoefte en dat is natuurlijk. Waarom kan hondenpoep daar niet bijhoren? Omdat vele mensen zo gefocust zijn op de slagzin ‘Elk kakje in een zakje’, maar dat hoort wel thuis in de stad, wijken, straten en pleinen, maar niet in bossen”, legt ze haar ergernis uit. Ook die zakjes verwijdert ze, als ze ze tegenkomt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s