Alcoholverbod vanaf 1 januari 2017 uitgebreid in Hasselt UPDATE

Standaard

Sinds april 2016 geldt er al een verbod op het verbruik van alcohol op openbaar domein in de Hasseltse stationsomgeving met een boete van 250 euro voor overtreders. Vanaf 1 januari 2017 wordt dit verbod permanent in de stationsomgeving en wordt ze voor de periode van 1 jaar uitgebreid naar delen van Runkst en de Heilig-Hartwijk om de overlast aan te pakken. In een werkgroep met betrokken instanties wordt gezocht naar alternatieve bestraffingen – taakstraffen – om personen die ertegen bekeurd werden en hun GAS-boete niet kunnen betalen wegens geldnood toch maar terug op het rechte pad te krijgen. Speciale verkeersborden zullen het openbaar domein aanduiden en afbakenen. Politiecontroles moeten het alcoholmisbruik aan banden leggen. Hardleerse alcoholisten zullen mogelijk uitwijken naar andere plaatsen om daar weer te zorgen voor overlast. In hun zog volgen de drugsgebruiker. Hopelijk kan de hulpverlening dit zoveel mogelijk beperken.

http://www.hasselt.be

http://www.politielrh.be

Advertenties

5 gedachtes over “Alcoholverbod vanaf 1 januari 2017 uitgebreid in Hasselt UPDATE

 1. Stormbeest

  “Hardleerse alcoholisten zullen mogelijk uitwijken naar andere plaatsen om daar weer te zorgen voor overlast.”

  Overlast? Welke overlast? Ik heb al duizenden keren alcohol naar binnen gespoeld op openbaar domein, en NOG NOOIT heeft daar iemand hinder van ondervonden. Wie heeft er last van als ik rustig blikken bier naar binnen werk en die blikken niet op straat gooi?? Daarbij, hoe ga je controleren of iemand alcohol of een andere drank achter de kiezen aan het steken is? Als je die alcoholische drank in de verpakking van een niet-alcoholische drank doet – je doet bijvoorbeeld kleurloze vodka in een lege waterfles -, wie zal dan zien dat je geen water maar sterkedrank aan het consumeren bent?

 2. Zjangske

  Op de dag van de jeneverfeesten in den aldi amaretto willen kopen om tiramisoe te maken. Kreeg het niet mee, alcoholverbruik tijdens JENEVERFEESTEN in hasselt verboden !
  Ben niet van deze stad van de WANsmaak en zal mij in de toekomst maar op Sint-truiden focussen, daar zijn ze vriendelijker en hebben ze het niet zo hoog in hunne bol.

 3. Stormbeest

  “Sinds april 2016 geldt er al een verbod op het verbruik van alcohol op openbaar domein in de Hasseltse stationsomgeving met een boete van 250 euro voor overtreders.”

  Iemand die in België achter het stuur betrapt wordt met een alcoholgehalte tussen de 0,22 mg/l UAL en 0,35 mg/l UAL, komt er vanaf met 135 Euro . Met andere woorden: rustig op straat wat bier achter de kiezen steken zonder één iemand ook maar op enige manier te hinderen, is in België een zwaarder vergrijp dan anderen hun leven in gevaar brengen!

 4. Stormbeest

  “Politiecontroles moeten het alcoholmisbruik aan banden leggen.”

  Als ik zo iemand in blauw pak was, zou ik WEIGEREN een boete uit te schrijven enkel en alleen maar omdat iemand alcoholische drank achter de kiezen zit te steken, zonder ook maar één iemand tot last te zijn. Meer nog, ik zou me tegen mijn mede-terroristen keren die daarvoor wél zo iemand zouden willen beboeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.