Valerie Jenaer en Maud Smits van Limburg One spelen qualifiers voor WK Damesijshockey in Taiwan

Standaard

dames-ijshockey

Hasseltse Valerie Jenaer (21) en Lommelse Maud Smits (15) spelen beiden ijshockey bij Limburg One op de ijspiste van De Schaverdijn in Hasselt. Limburg One is een fusie van Haskey Hasselt, Lommel en Maaseik. Beiden spelen in eerste divisie bij de heren en voor de nationale damesijshockeyploeg. Deze laatste ploeg vertrekt op vrijdag 9 december 2016 naar de kwalificatieronde voor het WK Damesijshockeyteam tussen 12 en 17 december 2016 in het Aziatische Taiwan. 

“Sinds 8 jaar speel ik ijshockey en door de jaren heen kan ik erg gemotiveerd en eveneens hard knokkend het spelpeil bij de heren aan”, geeft ze toe. Valerie is laatstejaarsstudente aan de PXL. “De laatste twee keer was ik lid en kapitein van het winnende roeiteam van PXL in de Hasseltse Studentenregatta. Dankzij het fiat van de PXL-directie om enkele examens te verschuiven, kan ik mee afreizen naar Taiwan en daar ben ik hen erg dankbaar voor”.

“Jong talent Maud Smits en ik moeten ons extra bewijzen als vrouwen in kracht en technisch spel om het niveau in de mannenijshockeycompetitie in eerste divisie aan te kunnen en gemotiveerd mee te draaien. Gelukkig lukt ons dat wel met de nodige moed, doorzetting, vriendschap, techniek en enthousiasme voor de sport”,  vertelt ze in een rustgevende bui.

“Sinds het WK in 2014 zijn de Belgische dames er weer vertegenwoordigd op de qualifiers van het WK Damesijshockey, dit keer in de Taiwanese hoofdstad Taipei”, aldus Valerie Jenaer. Inmiddels bleef het team niet met de pakken zitten en twee nieuwe coaches in de personen van Tim Vos en Sven Van Buren werden aangetrokken en werd er hard gewerkt aan een nieuwe vaste basis. “Voor Maud is het de eerst keer dat ze geselecteerd wordt voor de nationale ploeg. Ik behoor ondertussen tot de anciens van de groep en ben toe aan mijn vijfde oproeping voor een kwalificatietornooi voor de nationale ploeg”.

“We zullen er vanaf de eerste moment moeten staan met het vernieuwde jonge team met wedstrijden tegen Taiwan, Bulgarije, Zuid-Afrika en Hong Kong. Het is de erop of eronder met de eerste plaats als doel, een plaats die ons enkel een ticket verschaft voor het komende WK”, besluit Valerie.

http://www.iihf.com/competition/609

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s