Straatkerstversiering in Hasselt en mensen kiezen voor Winterland

Standaard

In de Dokter Willemsstraat, Aldestraat, Kapelstraat en deels in de Diesterstraat & Havermarkt hebben de straatcomités al mooie kerstversiering over de straat gespannen. Het stadsbestuur heeft stickertjes met witte kerstdecoratie uitgedeeld aan geregistreerde horeca en handelaars in plaats van witte kerstballen, om de vitrines wit te helpen versieren. Ze plaatsen ook in de hele binnenstad een 245-tal kerstbomen met wortel in de pot. Die staan gecentraliseerd op bepaalde plaatsen. Daartussen enkele boompjes in de straten. Kerstbomen worden voorzien van verlichting. Op de Grote Markt komt na 6 december 2016 een grote kerstboom met nieuwe kerststal en kerstbeelden. Bijna helemaal rond de Groene Boulevard fonkelen ook duizenden kerstlampjes in de bomen. Maar wat het stadscentrum mist, zijn gezellige kerststandjes met kerstartikelen om de mensen hier te houden vooraleer ze naar Winterland gaan of van Winterland komen. Nu komen ze vragen aan bepaalde handelaars en horeca, waar Winterland juist ligt in plaats van iets te consumeren. Plaatselijke middenstand blijft bij lege handen achter. De kerstbeleving mag niet alleen op de twee shoppingzondagen hoogtij vieren in de binnenstad, ook in weekdagen mogen er meer dingen gebeuren. 

Advertenties

5 gedachtes over “Straatkerstversiering in Hasselt en mensen kiezen voor Winterland

  1. Ludo

    Als er om de vijf bomen op de kleine ring één lampje minder was , dan konden ze die gebruiken op de Sint-Jansheide en was daar ook een verlichte kerstboom .

  2. Pascale

    En waarom zoveel bomen in de Kapelstraat en vergeten ze de parallelstraat Aldestraat net ernaast (achterste deel) En daar kunnen ze het gebruiken, een beetje extra licht met al die werven en bestelwagens in het straatbeeld !! Altijd weer hetzelfde verhaal: de delen van de stad die het écht nodig hebben worden vergeten door de stad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s