PXL Hogeschool houdt selectieproeven voor roeiteam 2016-2017

Standaard

pxl-roeiteam-2016-2017

Op 16 november 2016 maakte PXL Hogeschool na succesvolle tryouts de selectie bekend voor het PXL-roeiteam van 2016-2017.

In totaal hebben er 50 mensen deelgenomen aan de selecties. Er was binnen het team plaats voor maximum 25 roeiers. De eerste 15 plaatsen werden al snel ingevuld door ancien roeiers die zich nu ook weer wisten te plaatsen voor de selectie. De overige 10 plaatsen werden ingevuld door nieuwe kandidaten die via hun sportieve prestaties gedurende de selectieperiode hebben kunnen overtuigen om zo een zitje in het roeiteam te veroveren. Op basis van kracht, uithouding, techniek en inzet konden zij hen onderscheiden van de rest.

“Nu dat de selecties gepasseerd zijn, richten we onze focus dan ook weer volledig op de regatta 2017. De bal ligt in ons kamp, dus er zal weer hard gewerkt moeten worden om de prestatie van vorig jaar te kunnen evenaren. Maar als kapitein ben ik heel tevreden met de capaciteiten waarover mijn team beschikt. Het zijn stuk voor stuk gedreven sporters weten hoe doelen te stellen en deze ook te volbrengen”, aldus kapitein Valerie Jenaer, die gedreven is op een nieuwe zege van het hele team.

De geselecteerden

Bij de anciens: Hans Maurissen // Stijn Vancraybex // Sam Jooken // Stef van Petegem // Chloë Ruytinx // Renate Monard // Evita Vanlangenaeker // Rien Ramaekers // Tanse Vanheusden // Laurens Lenaerts //Jordy Camps //Gregory Claes // Noa Stulens

Bij de rookies: Aline Vercauteren // Nick van Petegem // Annelore Broux // Jento Vandebriel // Wesley Joris // Nina Hindrikx // Marnick Verding // Kevin Coremans // Djarno Verbruggen // Indy Meyers

Fitness Hasselt is de vaste partner voor kracht en core training van het PXL-roeiteam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s