Patrick Reygel over Dokter Willems in Hasselts dialect op 21 december 2016 in UHasselt

Standaard
patrick-reygel

Twee Hasseltse authoriteiten op gebied van oude eetgewoonten en jenever: Jacques Collen (ASG) (l) & Patrick Reygel (lid Jenevermuseum) (r)

In de Oude Gevangenis geeft Patrick Reygel op 21 december 2016 vanaf 19u een voordracht over Dokter Willems als Limburgs wetenschapper en wereldburger in het Hasselts dialect, in  een organisatie van Universiteit Hasselt in samenwerking met Veldeke Bels(j) Limburg en Veldeke Hasselt. De toegang is gratis.

Louis Willems (Hasselt, 1822-Hasselt, 1907) was één van de pioniers van de bacteriologie en immunologie. Zijn vader, Pieter Jan Willems, was een jeneverstoker en van 1836 tot 1842 burgemeester van Hasselt. Louis Willems wist met zijn onderzoek Hasselt te bevrijden van de runderpest en was indirect de redder van de jeneverindustrie. De spreker Patrick Reygel is als bioloog verbonden aan de Universiteit Hasselt en is onder andere actief in de onderzoeksgroep dierkunde. Daarnaast is hij bekend als voorzitter van het Hasseltse jenevermuseum. Hij zal deze lezing over dokter Willems in het Hasseltse dialect geven, als afsluiting van het Jaor van de Dialekte. In 2017 zullen er vanuit de Universiteit Hasselt nog meer publieke lezingen in de streektaal gehouden worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s