Op zoek naar 12 Limburgse jongeren voor SNAP XL-project

Standaard

In 2017 zetten 7 Limburgse cultuurcentra (uit Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lommel, Maasmechelen en Tongeren) samen hun schouders onder SNAP XL, een professionele dansproductie en een unieke podiumkans voor jongeren uit Limburg. Ze creëren de voorstelling in samenwerking met het Leuvense dans- en theaterhuis fABULEUS.

Het project is een kruisbestuiving op alle niveaus. We brengen jong talent uit Haspengouw, Mijnstreek, Kempen en Maasland samen in een creatieproces dat bijna een jaar zal duren. De cultuurcentra werken tijdens het volledige proces intens samen en zetten om de beurt hun deuren open voor de repetities. Tegen de première zal de ploeg de hele provincie doorkruist zijn. Dankzij de samenwerking met fABULEUS heeft de creatie ook een Vlaamse en zelfs een internationale dimensie. 

SNAP XL wordt helemaal in Limburg gemaakt, verspreid over een aantal weekends en schoolvakanties tussen april 2017 en februari 2018. De première is op dinsdag 20 februari 2018 in C-mine cultuurcentrum in Genk. De eerste tournee trekt langs de Limburgse partners, Antwerpen en Leuven.

Choreografe Talitha De Decker zoekt voor haar productie 12 jongens en meisjes tussen 14 en 21 jaar in alle vormen, maten en gewichten die graag bewegen, dansen of sporten, die tegen een stootje kunnen en een zeker gevoel voor ritme hebben. Danservaring of een specifieke dansstijl is niet noodzakelijk. 

Een productie maken bij fABULEUS en daarna op tournee gaan is voor iedere jongere een onvergetelijke ervaring, dus als je denkt dat dit iets voor jou is, moet je niet twijfelen: gewoon inschrijven voor één van de vier auditieworkshops.

Eerste ronde

  • zondag 12 februari 2017 in C-mine CC Genk 
  • zaterdag 18 februari 2017 in CC MUZE Heusden-Zolder 
  • zondag 19 februari 2017 in CC Maasmechelen 
  • zondag 26 februari 2017 in CC De Adelberg Lommel

Tweede ronde

  • zaterdag 11 maart 2017 CCHA in Hasselt

Inschrijvingen en info: info@fabuleus.be

http://www.fabuleus.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.