Winterland 2016 verwacht recordaantal bezoekers, dankzij Ice Magic Hasselt

Standaard

De negende editie van Winterland tussen 19 november 2016 en 8 januari 2017 op het Hasseltse Dusartplein moet een topeditie worden, dankzij de komst van het ijssculpturenfestival Ice Magic, na miljoenen bezoekers eerder in Brugge, Brussel en Parijs. Ook het shoppen in de binnenstad wordt aangenaam en vol beleving, dankzij Hasselt in ’t Wit. Tegen het miljoen bezoekers voor Winterland worden verwacht.

In een ijspaviljoen van 375 m² creëerden 16 internationale en professionele kunstenaars met een temperatuur van -6°C en meer dan 120 ton ijs een feeërieke droomwereld met op het einde van het parcours Hasseltse begrippen zoals het poolschip Belgica van Adrien de Gerlache. Don Christophe, de Langeman van Hasselt en het Borrelmanneke. Aanrader voor de bezoekers: “Duffel je goed in voor een bezoekje aan Ice Magic Hasselt”. Inkom: volwassenen 8 euro, studenten/gehandicapten/seniores 6 euro en kinderen tussen 4 en 12 jaar 5 euro. Reservaties op http://www.icemagic.eu/nl.

Het Kolonel Dusartplein wordt omgetoverd tot een groot winterlandschap met een overdekte ijspiste van 1.000 m², een kerstmarkt met meer dan 80 deelnemers, waaronder diverse ambachtslieden, eet- en drankkraampjes, een grand carrousel en veel meer. Naast de centrale grote kerstboom vol met lichtjes en grote kerstballen zijn ongetwijfeld de grootste verlichte kerstbal van 7 meter hoog om door te wandelen aan de ingang en het grootste verlichte cadeau van de Benelux de eyecatchers van Winterland 2016. Nieuw is dat bezoekers online voordelige winterlandpakketten en kaartjes voor de schaatsbaan kunnen bestellen.

Vóór de Kerstman komt de Goede Sint langs op 30 november 2016 vanaf 14u. De Kerstman volgt vanaf 7 december 2016 en neemt dan dagelijks zijn intrek in het Huis van de Kerstman, waar hij iedereen verwelkomt voor een bezoekje en praatje. Gene Thomas stelt op 21 november 2016 zijn nieuwe CD ‘Warme wintersongs’ voor en fans van de Duitse topserie ‘In der Sturm der Liebe’ mogen zich opwarmen om op 21 november 2016 de hele cast te mogen begroeten. Meer events vind je op http://www.winterland.be/bezoekers/programma. 

Gezellige winkelstraten, sfeervolle restaurantjes en winterse terrasjes. In de kerst- en eindejaarsperiode is het extra gezellig shoppen in Hasselt, zeker op zondagnamiddagen 11 en 18 december 2016. Sfeervolle verlichting in de stadskern, tweehonderd met 218.000 LED-lampjes verlichte bomen op de Groene Boulevard en uitbreidbaar in 2017, een feestelijke aankleding, animaties en muziek zullen bijdragen tot die unieke kerstbeleving. Handelaars en horeca uitbaters beklemtonen de winterse witte kleur in hun etalages en zaken. Een uniek sneeuwmachine rijdt rond en stopt op geschikte plaatsen om het verzamelde publiek te trakteren op sneeuwbuien. Het jenevertrammetje zal heen- en weer rijden tussen Winterland en het stadscentrum.

Kortom, zowel de binnenstad als Winterland heeft die komende 7 weken zoveel te bieden voor de negende editie van dit winterevenement bij uitstek. Na 10 keer Winterland heeft de organisatie nog voor 5 edities bijgetekend in Hasselt.

http://www.winterland.be

http://www.visithasselt.be

Foto’s Winterland, Ice Magic Hasselt en eigen archief

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s