Hogescholen PXL & UCLL starten op 19 september 2016 met nieuw academiejaar en zorgen voor mobiliteit

Standaard

Hogescholen PXL en UCLL vangen op maandag 19 september 2016 het nieuwe academiejaar, terwijl UHasselt wat later begint met de lessen. De twee hogescholen nemen echter net als het Hasseltse stadsbestuur geen echte maatregelen tegen de drukke mobiliteit in de Hasseltse straten, maar sturen wel aanbevelingen de wereld in voor studenten, docenten en personeel om naar Hasselt te komen met het openbaar vervoer en ook om de fiets en de voeten zoveel mogelijk te gebruiken. Carpoolen wordt door de drie instellingen sterk aanbevolen. 

PXL Hogeschool

Om studenten met de wagen ’s ochtends veilig te ontvangen op de rode loper met ontbijt en een deejayset heeft PXL een samenwerking met politie LRH. Hierdoor wordt goede signalisatie vanop de Singel voor studenten en personeel voorzien om hen af te leiden naar parking Schaverdijn en parking Hawai. Ook is er signalisatie vanaf parking Hawai langs de Demer naar PXL te voet. 

Met de CampusHopper zijn studenten ook op 5 minuten van het Hasselts station naar Campus Guffenslaan en op 9 minuten naar Campus Vildersstraat en Campus Elfde Liniestraat. Alle inspanningen die Hogeschool PXL treft om het openbaar vervoer aantrekkelijk te maken, staan verzameld op www.pxl.be/mobiliteit.

UCLL

Tijdens de startdag worden eerstejaars geïnformeerd over de mogelijkheden van het openbaar vervoer en de blauwe zone rond Campus Oude Luikerbaan.  Studenten kunnen nu ook voor 20 euro een campuspas kopen waarmee ze gedurende het hele academiejaar onbeperkt tussen Hasselt-Diepenbeek (of Diepenbeek-Genk) kunnen rijden. 

De eerstejaarsstudenten van de hogeschool worden vanaf de startdagen per regio ingedeeld in een leergroep. De opleidingen organiseren dan allerlei initiatieven om jongeren vanaf het begin in dialoog te laten gaan en stimuleren sociale contacten. Zo voelen ze zich meteen thuis en maken ze sneller vrienden in een nieuwe school. Een leergroep heeft op hetzelfde moment les en dus kunnen studenten makkelijk samen naar school komen. Er werden stickers gehangen onder de brug om een zone voor studenten in te richten. Studenten worden onder andere via affiches gesensibiliseerd over correct parkeren in de omgeving van de campus. http://www.ucll.be

UHasselt

UHasselt heeft geen speciale acties gepland op de startdag. Gedurende het hele academiejaar volgen enkele geëngageerde studenten alle facetten rond mobiliteit en parkeren rond de campussen van UHasselt en stellen gepaste maatregelen voor in samenspraak met de directie van UHasselt om de tekorten op vlak van verkeersveiligheid en mobiliteit rond de campussen te verbeteren, in samenwerking met de officiële instanties. http://www.uhasselt.be.

Op maandag 19 september 2016 bij de startdag van het nieuwe academiejaar van de twee hogescholen en universiteit zullen mobiliteit en parkeren erg stroef verlopen binnen de Singel en rond de campussen, ook door de septemberfoor. We hopen alleszins op een vlotte vlotte verkeersdoorstroom, ondanks dat niet van een leien dakje zal lopen. Extra maatregelen zijn niet nodig, volgens mobiliteitsschepen Habib El Ouakili.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.