Grims verhalen 2: ‘De interessanten’

Standaard

de interessanten

Om de twee weken brengt de Hasseltse boekhandel Grim een korte boekbespreking op Focus op Hasselt. Om deze laatste zomerdagen in goed gezelschap door te brengen kan Grim je ‘De interessanten’ van harte aanbevelen. 

Deze lijvige roman van de Amerikaanse Meg Wolitzer begint in 1974. Zes leeftijdgenoten sluiten tijdens een zomerkamp voor kunst en creativiteit een vriendschap die een leven lang zal blijven duren. Vriendschap, liefde, talent, succes, jaloezie, kortom: het leven, alles passeert de revue, terwijl de tieners opgroeien en volwassen worden.  

Het boek leest vlot maar tekent ook een sterk en raak portret van de vrienden en hun onderlinge relaties. Alle zes personages worden elk op hun beurt geconfronteerd met de gevolgen van hun keuzes. De impact daarvan op hun eigen leven en dat van anderen blijkt meestal anders dan verwacht. 

Naar verluidt gebruikte de schrijfster haar eigen jeugd als inspiratiebron. Het is de eerste van haar boeken die in het Nederlands vertaald werd. Het werd, terecht, een succes en meer vertalingen volgden. Wie nog eens echt wil wegzinken in een boek en dagen- en nachtenlang alleen nog maar wil lezen, lezen en nog eens lezen moet dit boek zeker eens proberen.

‘De interessanten’ is uitgegeven bij Xander en telt 480 pagina’s.  Bij Grim kost het boek 15 euro.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s