Grims verhalen 1: ‘Als je het licht niet kunt zien’ van Anthony Doerr

Standaard

grim als het je licht niet kunt zien

Boekhandel Grim tegenover Het Stadsmus in Hasselt zal voortaan ’s vrijdags om de twee weken een spannende boekbespreking brengen uit hun literair aanbod op Focus op Hasselt.

Half augustus en onder de notenbomen ruikt het al naar herfst. In zo’n zomer zit er maar één ding op: een goed boek uitzoeken en daar zo lang mogelijk in onderduiken. 

‘Als je het licht niet kunt zien’ van Anthony Doerr is het ideale boek om mee te nemen naar je favoriete leesplek. Een boek om warm aan te bevelen.

Doerr won er in 2015 de Pulitzer voor fictie mee, zeker niet de minste van de literaire prijzen.

Het verhaal volgt de Franse Marie-Laure, die op jonge leeftijd blind wordt en meteen daarna op de vlucht moet voor de dreiging van de oorlog. Parallel loopt het leven van Werner, een Duitse weesjongen, een technisch wonderkind, die bij de Hitlerjugend gaat. Beide jonge levens worden meegesleurd door de malende oorlogsmachine.  Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat hun paden elkaar zullen kruisen.

Op ingenieuze wijze weet Doerr de gruwel van de oorlog een magisch-realistisch tintje te geven.  Een hele originele invalshoek. Meeslepend en beklijvend. Een mengeling van fabels, fantasie, wetenschap en techniek en de harde realiteit van Wereldoorlog Twee. 

‘ Als je het licht niet kunt zien’ van auteur Anthony Doerr, telt 542 pagina’s, is van uitgeverij The House of Books en kost bij Grim 12,50 euro. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.