Gewijzigd parkeerbeleid Jessaziekenhuis noodzaakt bepaald personeel met wagen uit te wijken

Standaard

parking personeel jzh.jpg

Door de voortdurende toename van hospitalisaties, daghospitalisaties en consultaties in het Jessaziekenhuis neemt het gebrek aan parkeerplaatsen op de bezoekersparking toe en dit vooral rond 11u en van 13u30 tot 15u. Ook voor medewerkers is er, zeker op campus Virga Jesse gebrek aan parkeerplaats. Gezien het gewijzigd parkeerbeleid van het stadsbestuur en de nakende bouwwerken voor de nieuwe ondergrondse parking voor het CC werd het eigen parkeerbeleid aangepast. Essentieel hierbij is dat er meer parking voor bezoekers en medewerkers wordt voorzien.

Vanaf 1 augustus 2016 werden nog een aantal parkeerplaatsen, ingenomen door medewerkers en artsen op de bezoekersparking campus VJ vrijgemaakt. Hierdoor worden bijkomende parkeerplaatsen op de bezoekersparking gecreëerd. 

De personeelsparking op campus VJ is toegankelijk voor medewerkers die vooral late shift hebben vanaf 13u in plaats van 11u. Deze ingreep is vooral gedaan om medewerkers die met de late shift staan meer zekerheid op een plaats op de personeelsparking te geven. Deze verandering zal de komende maanden opgevolgd en geëvalueerd worden.

 Uitbreiding gratis parkeerplaatsen

Er is gratis parking voor bezoekers en medewerkers op Koning Boudewijnlaan en Hawaï. Met de gratis pendelbus kan je dan naar campus Virga Jesse. Bijkomende gratis parking voor medewerkers op de kiezelparking met 80 plaatsen van de Oude Luikerbaan. Uitbreiding van parking van Salvator is ook voorzien met 133 plaatsen vanaf september 2016. De pendelbus brengt je dan vervolgens naar campus VJ. 

Verder werden de uren van de pendelbus naar de Koning Boudewijnlaan en de Hawaï-parking uitgebreid. Het busje pendelt dagelijks tussen 6u30 en 22u30 tot aan de inkom van het ziekenhuis. Een gratis taxiservice voor de medewerkers naar de pendelparking is voorzien, indien ze later moeten werken dan 22u30, goed voor medewerkers die moeten overwerken, wat enigszins het opgewakkerde protest bij het personeel moet temperen.

Nu is het wachten tot het najaar 2016 om nog meer belangrijk nieuws te weten te komen over het Jessaziekenhuis campus VJ, aangaande onder andere de nieuwe vestigingsplaats.

http://www.jessazh.be

https://www.facebook.com/JessaZiekenhuis

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.