Opbrengst Live a Life 2016 gaat ook dit jaar naar Limburgs kankeronderzoek

Standaard

Twee dagen Live a Life 2016 in en rond hoeve Vennekens in Stevoort was weer een schot in de roos. Al acht edities mocht de organisatie rekenen op mooi weer en op zaterdag 6 augustus 2016 was het precies acht jaar geleden dat dochter Saartje Vennekens overleed aan kanker.

Veel volk was gedurende twee dagen weer komen opdagen om geld samen te brengen voor het Limburgse kankeronderzoek binnen het Limburg Clinical Research Program van de UHasselt, het Jessa Ziekenhuis en het Ziekenhuis Oost-Limburg, en dit alles voortvloeiend uit een eerder aangegane samenwerkingsakkoord tussen Live a Life en de UHasselt. De cheque met de opbrengst van Live a Life 2015 van 10.305 euro werd dan ook officieel overhandigd aan professor Piet Stinissen van UHasselt en bezieler van LifeTechLimburg ter versterking van het kankeronderzoek. Met dit onderzoek willen de partners de gezondheidszorg, innovatie en opleiding in onze regio versterken.

Doctoraatsstudenten Jolien Robijns, Charlotte Cosemans en Lieselotte Lemoine waren eveneens aanwezig om hun onderzoeksprojecten voor stellen. In het Jessaziekenhuis houdt Charlotte zich bezig met het onderzoek naar biomoleculen op kankertypes om op te sporen en het verloop te volgen & onderzoekt Jolien een nieuwe technologie voor de behandeling van complicaties na bestraling. In het ZOL probeert Lieselotte een nieuwe behandeling tegen buikvlieskanker op punt te stellen.

Ook noemenswaardig was al de vijfde poëzievoordracht van Ivo Konings. Waar hij zijn gedicht in 2015 uit het standpunt van de overleden Saartje richtte aan haar moeder, was de vader in de ‘Witte lelie’ in 2016 aan de beurt. Gevoelens liggen anders, maar haar dood tekent haar ouders voor heel hun leven. Na een prima vrijdagavond met zo’n vijfhonderd aanwezigen op Rockfest van drie relatief onbekende groepen die uitsluitend eigen nummers brachten met een op en top professionele installatie, mocht het publiek op zaterdag nog genieten van een hele reeks muzikale optredens tot in de vroege uurtjes. 

http://www.livealife.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s