Spetterend Internationaal Folklorefestival Hasselt 2016 verwacht

Standaard

 Voor de 32ste maal wordt Hasselt op 13, 14 en 15 augustus 2016 de ontmoetingsplaats voor dansers en muzikanten uit alle windstreken. Het Internationaal Folklorefestival Hasselt is een modern, jeugdig en kleurrijk festival dat traditionele dans en muziek op een eigentijdse manier aan een breed publiek toont. Dit jaar komen er groepen uit Ecuador, Slovakije, Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Portugal, Roemenië en Vlaanderen. Plaats van optreden tijdens drie festivaldagen is de grote tent achter de Sint-Gertrudiskerk in Kuringen, in een organisatie van vrijwilligers van volkskunstgroep De Boezeroenen, die zich vol enthousiasme, motivatie en moed inzetten in het welslagen van dit evenement.

De jeugdgroep ‘Kornicka’ uit Slovakije brengt met hun mooiste traditionele dansen een vertederend programma. Uit de Ecuadoraanse stad Cuenca komt het gezelschap ‘Expresión Latino Americana’. Via hun dansprogramma tonen ze het traditionele leven in de verschillende provincies van Ecuador met kennismaking met de oude Inca-cultuur. De Kroatische groep ‘Bizovac’ staat garant voor een typische Zuid-Slavische folklore met een Mediterraanse toets. 

Op zaterdagavond kan je genieten van een gastoptreden van ‘Terras de Cambra’ uit Portugal. Tijdens de namiddagvoorstellingen wordt gezorgd voor enthousiaste Balkanfolklore met ‘Veselin Maslesa’ uit Bosnië-Herzegovina op zondag en ‘Romanâsul’ uit Roemenië op maandag. En uiteraard treedt ook de organiserende volkskunstgroep ‘De Boezeroenen’ op, met haar kinder-, tiener- en demonstratiegroep. Nieuw dit jaar is het folkconcert op zaterdagavond met Snakes in Exile, een gevestigde waarde in de Vlaamse folkscène.

Programma

Vrijdag 12 augustus 2016

  • 10u Workshop internationale kinderdans
  • 21u Verbroederingsfeest

Zaterdag 13 augustus 2016

  • 15u Straatoptredens in Hasseltse binnenstad
  • 20u Festivaloptredens met aansluitend Snakes in Exile

Zondag 14 augustus 2016

  • 15u Festivaloptredens

Maandag 15 augustus 2016

  • 10u Festivalmis in Sint-Gertrudiskerk
  • 15u Festivaloptredens

Inkomtickets

De normale prijs is 12 euro en 10 euro met Uitpas. Voorverkooptickets kosten 9 euro en studenten betalen 6 euro inkom. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis toegang. Een abonnement voor alle voorstellingen kost 15 euro.

http://www.folklorefestivalhasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.