Hasseltse Bampslaan gevuld met pop-ups in september & oktober 2016 voor #Bampstat

Standaard

In het kader van de uitwerking van het VoltHa-plan om de overlast weg te werken en de sociale leefbaar- en veiligheid te versterken in de Hasseltse stationsbuurt trekt het stadsbestuur 72.000 euro uit om het Tempory Laneconcept toe te passen op de Bampslaan. Gedurende september en oktober 2016 zullen minstens vijf pop-shops gehuisvest worden in leegstaande panden op de Bampslaan, naar het idee van het concept van Tempory Lane van bureau Comosie van Christiaan Kastrop, dat al eerder succesvol werd toegepast in de Genker Molenstraat en het leegstaande Vroom & Dreesman in Maastricht.

#Bampstat wordt een eigengereid concept, dat rekening houdt met de specifieke context en trafiek in de buurt van de Bampslaan: pop-upinvulling voor een snelle trafiek aan passanten aan de kant van het station, voor tragere voor voorbijgangers die hun tijd kunnen nemen, is er de overzijde.

“Wij onderscheiden ons van gewone pop-upwinkels door het feit dat wij met Temporary Lane niet voor één shop gaan maar voor een combinatie van initiatieven, met shops of zelfs een warenhuis, telkens afgestemd op lokale lacunes,” vertelt bedenker Christiaan Kastrop.

Om het sociale luik, dat burgemeester Hilde Claes ook erg belangrijk vindt, wordt er gedacht aan een #Bampstat-community, die inwoners, daklozen en passanten dichter bij elkaar moet brengen. In de pijplijn zit er momenteel een waste-cookingconcept, waarbij buurtbewoners en daklozen samen gerechten bereiden met vervallen maar toch nog eetbare voedingsmiddelen. Inmiddels lopen gesprekken met mogelijke pop-uphouders.

Alle pop-ups in de Bampslaan zullen in september en oktober 2016 dagelijks open zijn tussen 10 en 16, behalve op zondagen.

http://www.hasselt.be

http://www.comosie.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s