Wagen huren bij buren? Het kan nu bij Tapazz Hasselt, ook voor bedrijfswagens!

Standaard

Voor heel wat burgers is de wagen, na de woning, het tweede duurste bezit. Een gemiddelde wagen wordt echter minder dan 2 uur per dag gebruikt. Via Tapazz kan je je wagen delen met anderen op de momenten dat je hem niet nodig hebt, ook voor bedrijfswagens. Tapazz is recent ook actief in Hasselt met zetel in de Corda Campus.

Cambio is de grootste organisatie voor Autodelen. Cambio beschikt over een eigen wagenpark, terwijl Tapazz geen eigen wagens heeft. De auto’s die via Tapazz gedeeld worden, zijn eigendom van particulieren die hun wagen willen delen met anderen. Het is als het ware een AirBNB voor auto’s. Tapazz vraagt daarnaast ook geen inschrijvings- of abonnementsgeld. Het verschil zit hem dus vooral in het concept en in de kosten.

Geen kosten, behalve voor voertuigengebruik

Tapazz is een softwareplatform voor particulier autodelen en zorgt voor minder wagens op de weg, is goed voor de geldbeugel en het milieu en profiteert ook van zijn laagdrempeligheid zonder inschrijvings- en abonnementskosten voor huurder en verhuurder. Als verhuurder bepaal je zelf hoeveel je vraagt per uur en per kilometer en aan wie je wilt verhuren. Pas als je je auto effectief verhuurd hebt en je dus geld begint te verdienen, verdient Tapazz een stukje mee. Door alles, van administratie over boeking tot afrekening, online te zetten en eenvoudig te maken, wil Tapazz zo goed als alle praktische drempels wegnemen om te autodelen.

Tapazz zorgt eveneens voor een correcte juridische en verzekeringstechnische omkadering. Zo heeft Tapazz een overeenkomst met P&V Verzekeringen, waardoor elke auto die via het platform verhuurd wordt automatisch verzekerd is tegen eventuele schade.

Autodelen voor bedrijswagens

Tapazz4Business is een nieuwe dienst van Tapazz voor autodelen voor bedrijven. Bedrijven hebben veel minder een emotionele band met hun auto. Daarbij is een wagenpark voor een bedrijf een aanzienlijke kost, terwijl de meeste wagen 90% van de tijd stil staan. Het is dan ook handig als meerdere mensen gebruik kunnen maken van een bedrijfswagen waardoor deze efficiënter benut zal worden. Speciaal voor de bedrijfsmarkt heeft Tapazz een opvallende innovatie: het is mogelijk om via de app op de smartphone van de huurder de auto te openen en deze ook te starten. Dit door contact te maken met een box die zich in de auto bevindt.

http://www.tapazz.com

https://www.facebook.com/tapazzcrew

http://www.cordacampus.com/nl/bedrijven/tapazz

http://www.bewustverbruiken.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s