Hasseltse hotspots in beeld

Standaard

hasseltse hotspots

Bij Toerisme Hasselt hangt sinds kort een verlichte kaart tegen de muur met de actuele plaatsen, waar er veel mensen samenkomen en er iets te beleven valt, de zogenaamde hotspots. Zo kan je cultuur opsnuiven in de Muziekodroom, het CC Hasselt of bij een bezoek aan het Mode-, Jenever-, Literair Museum en Het Stadsmus. Shoppen kan je in de winkelstraten, gevormd door de Koning Albert-, Hoog-, Demer-, Kapel- en Maastrichterstraat; allemaal met hun zijstraten. Vintage en streetart kan je ontdekken in de Dorpsstraat. Een grote concentratie van zaken om gezellig te eten en te drinken is op Grote Markt en de buurt van de Zuivelmarkt, terwijl het Dusartplein the place to be blijft voor het uitgangsleven.

En Hasselt telt nog meer hotspots buiten het centrum, die niet op de kaart staan vermeld. Zo kan je in de Alverbergsporthal terecht voor nationaal topsportcompetities of in de groene long van Kiewit met zijn sportcentrum en domein of op het golfterrein in Godsheide. In augustus kunnen telkens duizenden muziekliefhebbers terecht op de Pukkelpopweide. voor hun Pukkelpop. In het complex rond van de Ethias Arena en Theater worden regelmatig grotere indoorevenementen georganiseerd, naast de drukbezochte discotheek Versuz en het succesrijke kinderparadijs Plopsa Indoor. Film gaan kijken en culinair genieten kan je ook op de site van Kinepolis of als je nog honger hebt, kan je afzakken naar Godsheide voor culinair genot. Ook elke buurgemeente heeft zijn hotspots, waar mensen samenkomen en/of iets te beleven valt.

Hasselt is anno 2016 een stad in volle beweging en in ontwikkeling. Dat zie je aan de vele werven en kranen her en der, zelfs in het knus handelscentrum. Dat zorgt hier en daar wel voor de nodige ongemakken, maar eenmaal alles voltooid wordt het hopelijk een waardevermeerdering voor de Hasseltse gemeenschap, indien de huurprijzen bedwingbaar blijven. In deze nieuwe stadsontwikkeling kunnen er ook nieuwe hotspots ontstaan, zoals in het Quartier Bleu of Stadshaven aan de Blauwe Boulevard, waar veel van wordt verwacht met een goede publieksstroom tussen de commerciële stadskern en de nieuwe commerciële wijk, al dan niet met een Spartacustramlijn ertussen. De creatie van een kader voor mogelijkheden ter promotie van deze publieksstroom, valt onder verantwoordelijkheid van het Hasselts stadsbestuur. Hasselt heeft veel troeven in handen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.