Opnieuw grote politieactie in stationsomgeving week na voorstelling VoltHa-plan UPDATE

Standaard

Exact een week na de voorstelling van het VoltHa-plan, het plan van het Hasseltse stadsbestuur dat de overlast in de stationsomgeving aanpakt, hield de politie Limburg Regio Hoofdstad op 21 april 2016 opnieuw een grote actie in de omgeving. “Deze actie is slechts een onderdeel van het plan,” zegt burgemeester Hilde Claes. “Het VoltHa-plan staat voor een combinatie van repressie, preventie en zorg.”

Op donderdag 14 april 2016 stelde burgemeester Hilde Claes samen met het voltallige schepencollege, de politie Limburg Regio Hoofdstad en het parket Limburg het VoltHa-plan voor. Eén van de onderdelen van dit plan zijn grote, gecoördineerde politiecontroles in de omgeving. “En dat zetten we vandaag opnieuw in de praktijk om,” zegt korpschef Philip Pirard. “Samen met onder andere de Spoorwegpolitie, drugshonden van de federale politie en inspectiediensten houden we deze avond opnieuw een grootschalige actie.” In totaal namen 32 politiemensen deel aan de actie.

Rond 18.45 uur werd er net zoals bij de vorige grote actie op 19 maart een perimeter ingesteld rond het station. Onder andere in de Bampslaan en de Frans Massystraat stonden politiedispositieven opgesteld. “In een eerste fase controleerden we een 10-tal handels- en horecazaken in de stationsbuurt,” aldus Pirard. “Wij controleerden de bezoekers en doorzochten de zaken met een drugshond. Daarna konden de inspectiediensten hun werk doen.” Daarnaast werden voertuigen die de omgeving in- of uit wilden rijden, gecontroleerd. Ook personen die in de omgeving aanwezig waren, werden aan een politiecontrole onderworpen. Zij moesten hun identiteitskaart tonen en konden gecontroleerd worden met een drugshond.

“Deze actie, zo snel na de voorstelling van het plan, toont opnieuw aan dat het ons menens is met de stationsbuurt,” vertelt Hilde Claes. “Achter de schermen wordt er ook hard gewerkt aan de uitvoering van de rest van het plan. Ik denk hierbij zeker ook aan de maatregelen op het vlak van preventie en zorg. Over de voortgang van alle verschillende initiatieven uit het VoltHa-plan blijven wij de komende maanden communiceren.”

Resultaten

In het kader van het VoltHa-plan hield de politie Limburg Regio Hoofdstad gisteravond opnieuw een grote actie aan het station in Hasselt. Twee personen werden opgepakt. Er werden 11 processen-verbaal opgesteld.

In vier handelszaken in de stationsomgeving werden er personen aangetroffen die drugs op zak hadden. In één zaak bevond zich een persoon met een verboden wapen. Eén persoon probeerde tijdens de controles tevergeefs de vlucht te nemen. Hij had een dealershoeveelheid drugs op zak en werd opgepakt. Ook een persoon die geseind stond, werd opgepakt. Bij de controle van de voertuigen werden er twee personen betrapt die onder invloed van drugs achter het stuur zaten. In totaal werden er tijdens de actie 105 personen en 41 voertuigen gecontroleerd. Er werden 11 processen-verbaal opgesteld waarvan 8 voor drugsfeiten.

http://www.politielrh.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s