Twee kandidaten in running als rector UHasselt

Standaard

Luc De Schepper en Piet Stinissen hebben zich kandidaat gesteld voor het rectorschap van de Universiteit Hasselt. De rectorverkiezingen vinden plaats tussen 19 april en 2 mei 2016.

Kandidaten voor het rectorschap konden zich nog tot 11 april 2016 om 12u aanmelden. “Enkel voltijds aangestelde hoogleraren en gewoon hoogleraren kunnen zich kandidaat stellen voor het ambt van rector”, zegt Marie-Paule Jacobs, beheerder van de UHasselt en voorzitter van het kiescollege. Dat kiescollege – in maart via loting samengesteld – ontving twee ontvankelijke kandidaturen: huidig/uittredend rector Luc De Schepper en prof. dr. Piet Stinissen, decaan faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen.  

Op maandag 2 mei 2016 zullen de stemmen geteld worden tijdens een Algemene Vergadering van de Faculteitsraden. Die faculteitsraden zijn samengesteld uit professoren, assisterend academisch personeel, administratief en technisch personeel en studenten. In totaal zijn er 210 stemgerechtigden uit zes faculteitsraden en het Interfacultair Schoolbestuur (School voor Mobiliteitswetenschappen), inclusief studentenvertegenwoordigers. De officiële bekrachtiging door de Raad van Bestuur gebeurt op 10 mei 2016.

Vicerectoren

De verkozen rector zal na zijn aanstelling twee vicerectoren nomineren en de twee namen voorleggen aan de Algemene Vergadering van de Faculteitsraden. Die stemming vindt plaats op donderdag 26 mei 2016.

Het nieuwe mandaat van de rector en vicerectoren loopt van 1 oktober 2016 tot en met 30 september 2020.

http://www.uhasselt.be

Foto’s deredactie.be, Youtube

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s