Renovatie residentie Crutzenhof Hasselt is halverwege

Standaard

residentie crutzenhof 3

Sinds het midden van de jaren ’70 torent de building van Amelinckx met zijn 14 verdiepingen en 128 wooneenheden boven de Hasseltse Herkenrodesingel en het Sportingstadion uit. Inmiddels bestaat residentie Crutzenhof meer dan veertig jaar en is hij dringend aan renovatie toe. Die renovatie bestaat uit het vervangen van het huidige plexiglas in de ballustrades door nieuwe blauwe tot witte plexi in vijf tinten. Ook het wegwerken van betonrot en barsten en het schilderen van de balkons behoort tot de werkzaamheden. Momenteel zijn de werken halverwege.

Residentie Crutzenhof met zijn ondergrondse parkeergarages is niet meer aangepast aan de actuele noden en wensen op vlak van toegankelijkheid. Ondanks het voordeel bij rampevacuatie voor de nooddiensten, is het gebouw moeilijk toegankelijk voor oudere personen. Zij trekken dan ook weg uit de building en hun plaatsen worden vooral ingenomen door mensen van buitenlandse origine en in mindere mate door jonge gezinnen die er maar eventjes blijven, totdat ze iets anders hebben gevonden. Dat maakt de site ook meer multicultureel. Er is ook een conciërge aanwezig.

Advertenties

4 gedachtes over “Renovatie residentie Crutzenhof Hasselt is halverwege

 1. Eddy Daniels

  Ik woon daar meer dan 10 jaar en ik mag u wel verduidelijken dat de toegankelijkheid, met vier liften, ruime parkings, etc. ruimschoots voldoet aan de huidige normen. Men heeft de keuze uit ondergrandse garage, bovengrondse parking en vrije parking vooraan de sporthal. Dit is veruit het enige gebouw in Hasselt waarover geen opmerkingen zijn gemaakt door de brandweer-inspectie. Er zijn constant verbeterings- projecten lopende, dit met de constante toezicht van onze concierge, beheerraad en syndicus. De terras renovatie is één van die projecten. Aan de schrijver van dit artikel kan ik zeker adviseren om er een tijdje te komen wonen. Mvg

 2. Dit artikel is klinkklare onzin. Dit gebouw is perfect in orde met de toegankelijkheid. Heeft een blanco rapport bij de de brandweer en is inmiddels weer keurig opgefrist. Dat het merendeel van de bewoners van buitenlandse origine zouden zijn is ook helemaal niet waar. Het merendeel zijn rasechte Belgen. De schrijfster van dit artikel is vooringenomen en totaal niet op de hoogte van dit gebouw. Met 4 liften, rolstoeltoegang en het feit dat je van ELKE kamer in IEDER appartement het balkon op kunt en dus kan vluchten bij een ramp maakt het veiliger als vele nieuwbouw appartementen.
  Lutje, ik weet niet wie je bent, maar snugger zeker niet.

  • Met alleen in een rolstoel moet je in de kelder maar eens enkele zware spannende deuren proberen te openen. De toegang tot de liften is ook heel moeilijk met die zwaaideur.

   • De deuren in de kelder zijn brand deuren en uiteraard zijn die zwaar, maar niettemin goed te openen. En dat is in ieder appartement zo. Ik gebruik die regelmatig met iemand met een rolstoel en dat is geen probleem. De toegang tot de liften is in elk appartement moeilijk als je door een zwaaideur moet. De brandweer inspectie heeft deze bezwaren nergens in hun rapporten aangehaald, dus zoek je spijkers op laag water. Ten andere waarom zou je door de kelder gaan met een rolstoel, Je kan perfect door de ruime toegangsdeuren en rolstoel toegang op de parking geraken.
    Geen goede beurt, Lutje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.