Hasselt heeft 6 gratis events rond rituelen voor Erfgoeddag op 24 april 2016

Standaard

erfgoeddag 2016

Op zondag 24 april 2016 staat Erfgoeddag in het teken van rituelen. Hasselt neemt deel met zes gratis activiteiten op verschillende plaatsen.

Op de Abdijsite van Herkenrode zijn er om 11, 14, 15 en 16u rondleidingen. Je kan er zelf de rituelen rond pelgrims en pachters tegenover de abdis ervaren. Wat verder in de Tuiltermolenhoeve aan de Zolderse Kiezel 220 kan je demo’s rond rituelen met kruiden volgen. Specifieke en bijna 300 jaar oude gebruikte rituelen in de Reguliere Vrijmetselarij worden tentoongesteld in het Crutzenhof.

In de Provinciale Bibliotheek vinden ook drie events plaats. Er is de rondleiding in het erfgoeddepot met onder andere het zestiende eeuwse graduale van de Truiense abdij en de aflaatbrief uit 1363 van de Abdij van Herkenrode. In de expo ‘Napoleon, van Boerenkrijg tot Waterloo’ kom je dagelijkse rituelen tegen, zoals aan de rechter straatkant rijden, inschrijven in de burgelijke stand en drinken in liters. Rondleidingen hier zijn om 11, 14 en 16u. Tenslotte zal Frank Clerix van het Boerenkrijgcomité om 15u focussen tijdens zijn lezing op de traditie en beleving van de Boerenkrijg vroeger en nu. Wel inschrijven voor alle activiteiten in de bibliotheek op pbllezingen@limburg.be of op 011/29 59 50.

http://www.erfgoeddag.be

http://www.hasel.be

http://www.limburg.be/pblerfgoed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.