Opleiding verpleegkunde PXL vindt aanwezigheid van arts onnodig bij toedienen van vaccinaties

Standaard

Vanaf 9 april 2016 mogen verpleegkundigen vaccinaties toedienen zonder aanwezigheid van een arts. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) heeft daarover een koninklijk besluit genomen.  Dat is vandaag in het Staatsblad is verschenen. De opleiding verpleegkunde van de PXL juicht dit besluit toe.

Verpleegkundigen beslissen zelf niet over een vaccinatie. Die wordt nog steeds voorgeschreven door een arts.  Verpleegkundigen helpen de artsen door de vaccinatie toe te dienen. Daarbij weten ze hoe te handelen en welke arts ze kunnen bereiken in geval van complicaties.

De opleiding van PXL juicht dit besluit toe want  dankzij de nieuwe regel zullen vaccinaties vlotter kunnen geregeld worden in preventieve overheidsdiensten zoals Kind en Gezin waar tot nu toe enkel artsen zuigelingen en kinderen vaccineerden. In de aanloop naar het jaarlijkse griepseizoen zullen bijvoorbeeld thuisverpleegkundigen de griepvaccinaties mogen toedienen.

http://www.pxl.be/healthcare

Advertenties

2 gedachtes over “Opleiding verpleegkunde PXL vindt aanwezigheid van arts onnodig bij toedienen van vaccinaties

  1. J. Jansen

    In de eerste alinea : ‘Dat is vandaag in het staatsblad is verschenen’… Het is nu wel duidelijk dat jij je teksten niet naleest voor je ze publiceert. Suggestie : lees ze voor jezelf eerst eens hardop voor, dan hoor je dit soort storende fouten vanzelf vooraleer je op de knop ‘enter’ drukt. Het zijn geen lange teksten, dus die twee minuten extra zullen het verschil niet maken. Ik ga niet meer reageren. Als jij er mee kan leven dat jouw taalfouten de wereld rond gaan en nog vele jaren online blijven , is dat voor jouw rekening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.