Paardenmarkt Kuringen 2015 belooft beter te worden dan uitgeregende vorige

Standaard

paardenmarkt 2

Op zaterdag 21 maart 2015 vindt de 36ste editie van de jaarlijkse Paardenmarkt in de moderne versie plaats in het centrum van Kuringen. In 2014 hadden de organisatoren de weergoden niet mee, maar het optreden van de Gipsy Horses eed de toeschouwers rijendik ademloos toekijken naar de trucs van deze stuntmannen te paard. Zij komen terug op zaterdag 21 maart 2015 tussen 10 en 12u voor een overweldigende countryshow te paard.

Hun show staat bulk van spektakel: speedevents (race rond 3 olievaten), polebending (race en slalom tussen paaltjes), relayrace (estafette te paard), carroussel (vlagdemonstratie), trickriders (stunt op galopperend paard), bootrace en rescue races (lefgozers te paard), roping (wedstrijd lassowerpen). De show wordt nog opgeluisterd door het cheerleader rodeo dancers team.

paardenmarkt 1

Tussen de honderden paarden en pony’s van handelaars lossen kinderen om 10u ballonnen voor een wedstrijd, zijn een hoefsmid en hoornblazers aanwezig en kunnen de duizenden bezoekers ook flaneren op de jaarmarkt wat verder. Ook de mensen van de plaatselijke Heemkundige Kring staan opgesteld aan de kerk om 2015 kilo voedsel in ontvangst te nemen voor Sint-Vincentius in het kader van hun Project Kuringen 1914-1918. Uiteraard kunnen de paardenvijgen niet vergeten worden.

http://www.paardenmarktkuringen.be

3 suggeties bij “Paardenmarkt Kuringen 2015 belooft beter te worden dan uitgeregende vorige

  1. bosmans francois

    Straf hé, het bewijs dat het leven sneller voorbij gaat als je wat ouder wordt, mijn vorig bericht is eigenlijk voor 2013, ik dacht echt dat die harde ijzel vorig jaar was (2014) maar is al 2 jaar geleden, wat gaat het toch snel zeg, sorry hé jongens.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.