Amnesty International Hasselt mikt op 4000 brieven tijdens schrijfmarathon

Standaard

amnesty international hasselt 1

De zeskoppige actieve leden van Amnesty International Hasselt – strevend voor het behoud & de verbetering van mensenrechten in de wereld en bijgestaan door drie studenten van de PXL Hogeschool – hielden op zaterdag 6 december 2014 een schrijfmarathon bij De Ware Vriendjes in de Hasseltse Galerij De Ware Vrienden met muzikale omlijsting van Tutske, Antonio Nkosi Mees en het mannenkoor Het Volgend Punt.

amnesty international hasselt 5

amnesty international hasselt 2

amnesty international hasselt 3

Vierduizend brieven – niet alleen om politieke gevangenen vrij te schrijven in het buitenland, maar ook voor twaalf gevallen van ongelijke of foute behandeling van mensen door regimes wereldwijd – werden als doel gesteld, als resultaat van de schrijfmarathon.

amnesty international hasselt 6

Het waren drie PXL-studenten Media & Tourism – Yannick Pirlotte, Dieter Aerts & Wouter Vanhaeren – die samen met Amnesty International Hasselt-voorzitster Ella Bormans en haar ploeg – de grond geëffend hebben voor een eerste schrijfmarathon in Hasselt.

amnesty international hasselt 8

“Rond 15u30 hebben we al 2.500 ondertekende brieven voor onze 12 cases bereikt. We zijn ook nog op enkele scholen gaan spreken en die resultaten moeten er ook nog bijgeteld worden, waardoor we hopelijk de 4000 ondertekende documenten wel zullen overschrijden”, aldus Yannick Pirlotte. “Ongeveer 30% van onze cases kunnen we oplossen via onze briefacties voor een menswaardiger bestaan voor de betrokkenen”, stelt Ella Bormans fier.

amnesty international hasselt 4

De leden verkochten ook kaarsen, wenskaarten en soep om hun werking te kunnen bekostigen. “We zijn erg blij dat de drie studenten ons op weg hebben geholpen om een schrijfmarathon met muzikale omkadering te organiseren. Voor 2015 beschikken we nu de expertise om zelf de organisatie in handen te nemen. Immers je moet toch steeds mensen aanspreken en hen vragen om te tekenen voor het goede doel. En daarin zijn we vandaag goed in geslaagd”, besluit Ella Bormans optimistisch. Eén keer per maand vergadert Amnesty International Hasselt.

http://www.amnesty-hasselt.be

https://www.facebook.com/pages/Amnesty-International-ledengroep-Hasselt/207241525979019?fref=ts

http://www.aivl.be

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.