Atheneum Plus Hasselt ten strijde, jeugdige kijk op WO1

Standaard

wo1 atheneum + 1

In aanwezigheid van cultuurschepen Karolien Mondelaers waren 260 mensen afgezakt op vrijdag 8 november 2014 naar een erfgoedtentoonstelling van leerlingen van 17 jaar in het Atheneum Plus in Hasselt. De leerlingen proeven zo van het erfgoed van WO1. Met een actualisatie hebben ze de confrontatie met het oorlogsverleden verwerkt op een eigen creatieve manier in deze expo.

Een vakoverschrijdende aanpak met verschillende interessevelden passeerden de revue. In groepen werd gewerkt met wetenschappelijke benadering rond thema’s als het oorlogslandschap, bewapening, medische verzorging en traumaverwerking; met creatieve aanpak voor kunst, muziek, poëzie, klassieke literatuur en drama & met historische ooggetuigenverslagen, kranten, dagboeken en archiefstukken. Enkelen stonden in voor de overkoepeling met verslaggeving, de vormgeving van affiches en uitnodigingen en het opzetten van een solidariteitsactie.

Het publiek kan deze expo bezichtigen in het Atheneum Plus in de Capucienenstraat 28 in Hasselt op 10,11, 15 & 16 november, telkens tussen 14 en 18u.

http://www.erfgoedtentoonstelling.be

http://www.atheneumplus.be

Foto Tim Vervoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.