Right Brain gaat in beroep tegen vonnis en zoekt constructieve samenwerking met zenders voor oplossing

Standaard

Right Brain Interface NV wil met operatoren, zenders en andere stakeholders samenzitten om een oplossing aan te bieden, zodanig dat de Belgische consument nog altijd van het nieuwe televisiekijken via Bhaalu kan blijven genieten.

In tussentijd zal Right Brain in beroep gaan tegen de uitspraak van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen in de procedure tegen Right Brain en Bhaalu. Right Brain kan niet akkoord gaan met het vonnis, maar respecteert het wel en schikt er zich naar. Dit vonnis hoeft niet het einde van Bhaalu in België te betekenen.

De rechtbank van koophandel te Antwerpen heeft geoordeeld dat Bhaalu een inbreuk maakt op de rechten van de omroeporganisaties (VRT, Medialaan en SBS), omdat Bhaalu gebruik maakt van de signalen van TV Vlaanderen en Telenet zonder de toestemming van deze laatsten. Volgens het Vlaams Mediadecreet kan dit zelfs een misdrijf zijn. 

Bovendien geeft Bhaalu de satelliet- dan wel kabeluitzendingen van TV Vlaanderen en Telenet via het internet door zonder dat hiervoor de toestemming van de rechthebbenden werd verkregen. Deze signalen worden gecapteerd door de uitrusting die in onverdeeldheid aan de Feitelijke Vereniging Bhaalu Gemeenschap toebehoort. Alle gebruikers van Bhaalu zijn dus lid van deze feitelijke vereniging. Eruitstappen kan je door te e-mailen naar ikbengeenbhaalulidmeer@bhaalu.be.

Right Brain blijft bij het standpunt dat Bhaalu een cloudvideorecorddienst is in zijn beroep.

http://www.bhaalu.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.