Publiek vindt natuur, rust & speelplek belangrijk in toekomstig Stadspark UPDATE

Standaard

stadspark participatie 5

Dankzij de grote organisatorische inspanning van het Hasselts stadsbestuur en publieke opkomst is de openbare participatiedag over de heraanleg van het Stadspark in een prachtig najaarzonnetje op zaterdag 13 september 2014 een succes geworden. Volgens een waterpeiling vindt het publiek natuur, rust en een speelplek in het park erg belangrijk als parkfuncties, terwijl veiligheid achterop blijft.

stadspark participatie 4

Vijf paviljoententen huisvestten naast drank- & pannenkoekenconsumpties, ook infostanden van hoe het park er na de heraanleg in het voorjaar 2015 zal uitzien.

stadspark participatie 3

Veel aandacht was er vooral voor de invulling door het publiek van Studiebureau Verbeek, waarvan er telkens foto’s voor studiemateriaal werd genomen. Verbeek documenteerde zijn werking aan de hand van gerealiseerde en nog lopende projecten.

stadspark participatie 2

Ook de imkers kregen ruime belangstelling met de nodige publieke vragen in de stand van de peiling. Je kon er uitleg krijgen over het nut van bijen in ons leefmilieu en zelfs honing van Ter Hilst kopen.

stadspark participatie 7

stadspark participatie 1

Ook publieke suggesties waren welkom op papier en via internet in tent 4.

stadspark participatie 6

Met die verzamelde ideeën buigt Studiebureau Verbeek over de verdere uitwerking van het project. Via maandelijks overleg met een klankbordgroep met alle betrokken partijen willen Verbeek en het stadsbestuur komen tot een ernstig voorstel over de parkheraanleg. Eenmaal dit voorstel het fiat van het stadsbestuur heeft, kan de heraanleg in het voorjaar 2015 opstarten.

Meer foto’s op Hasselt-Nieuws.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.