Jos Tuts krijgt bank uit erkentelijkheid vóór Kleine Hal

Standaard

bank jos tuts 1

Zo’n honderd sympathisanten waren op donderdagmiddag 21 augustus 2014 getuige van de inhuldiging van de bank van Jos Tuts in de schaduw van de Hasseltse Sint-Quintinuskathedraal tegenover zijn geliefkoosd café De Kleine Hal.

bank jost tuts 3

Belofte maakt schuld, want al tijdens de Meiavondviering 2014 was hem een bank beloofd en die staat er nu. “Deze bank is – net zoals andere banken van Hasselaren die Hasselt mee op de kaart hebben gezet – een zitmeubel met de label op naam van Jos Tuts …. Hesselieër è.n (h)art èn nejere om onze volksfiguur Jos Tuts te eren uit erkentelijkheid voor wat hij allemaal voor Hasselt doet en betekent”, waren de woorden van burgemeester Hilde Claes vóór de inhuldiging. Jos Tuts is erg bedrijvig met zijn liedjes over jenever en grappen in de carnavalwereld, de Jeneverfeesten, op de Meiavondviering en in het verenigingsleven. “Hij is ook nog iemand die het Hasseltse dialect praat en promoot”.

bank jos tuts 2

Na de onthulling was de gevierde echt in zijn sas. “Ik dank iedereen en het stadsbestuur van harte dankte voor mijn bank, waarop je nu je geld kan op deponeren”, grapte hij nog. “Ik zal zorg dragen voor dit uniek meubelstuk”, besloot hij, waarna Joke van De Kleine Hal mocht aanrukken met de nodige Hasseltse jenever.

Ook aandacht op Hasselt-Nieuws over de inhuldiging van de bank van Jos Tuts.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.