Summer Swing 2014 is voltreffer + video

Standaard

summer swing 2014 1

Summer Swing op zaterdag 9 augustus 2014 was een succes met grote opkomst. Iedereen vond zijn gading vonden met Vlaamse artiesten voor jong en oud. Echter van de gekke verkleedpartijen van indertijd RR was veel minder sprake. Maar de andere sfeer zat er wel in, aangemoedigd door de drie presentatoren en de vele artiesten met hun hits.

summer swing 2014 3

Er waren 3000 stoeltjes voorzien, maar zoals gezegd stonden die deels vóór een groot scherm tussen nadar buiten de ambiancetent, een tegenvaller voor de voormalig oudere niet meer goed te been zijnde Rimpelrockers. Aan de ingang werd streng gecontroleerd op verboden stoeltjes en frigoboxen die onvermijdelijk verdwenen in de lockers.

summer swing 2014 4

summer swing 2014 5

Summer Swing deed zijn naam als familiefestival wel eer aan, omwille de aanwezigheid van heel wat jonge gezinnen met kinderen. Iedereen kon zich vrij begeven van het ene naar het andere podium en hun favoriete artiesten volgen aan de hand van stipte tijdschema’s. Echter waren er bezoekers bij die kloegen door zich te verplaatsen dat het rustig en relaxerend karakter van het voormalige Rimpelrock vóór één podium was verdwenen.

summer swing 2014 6

summer swing 2014 7

Ook de kermisattracties zoals het reuzenrad en calypso en de springkastelen werden druk bezochtUiteraard kon een dagje Summer Swing redelijk duur uitvallen. Immers drank en voedsel van de plaatselijke catering moesten worden aangekocht en geconsumeerd. De HaZoDi-politie keek toe en zag dat alles vlot verliep, ook het verkeer.

summer swing 2014 2

Organisator Mahassine was tevreden met de opkomst van zo’n 17.000 man – lager dan de vooropgestelde 20 à 25.000 man – en sfeer – anders dan die van RR – voor de nieuwe formule van Summer Swing. 

Lees ook artikel op Hasselt-Nieuws. Hasselt-Nieuws presenteert ook een videosfeerbeeld.

http://www.summerswing.be

Foto’s: Chretien Paesen

Advertenties

2 gedachtes over “Summer Swing 2014 is voltreffer + video

  1. Geef de toelating ons eigen stoeltje mee te brengen. Dat was de grootste fout van deze editie, en terug een groot podium zoals vroeger. Drie podias om vrij te gaan kijken is ook o.k. Maar terug onze eigen stoel a.u.b.Een heel groot pluspunt,geen parasols, geen regenschermen, en geen frigoboxen met drank. Toch dikke dank, om aan alle generaties gedacht te hebben ook dat is een heel groot pluspunt. Verder veel succes volgende week met Pukkelpop.Maandag 2.30 uur.

  2. ik vind het zeer spijtig dat ik betaald heb voor diensten om er te komen maar ik zit in een rolstoel en kreeg een brief dat ik bij summer swing en pukkel pop niet de bus op mag;
    toch een andere vorm van discriminatie niet .
    ik wil niet klagen maar denk ook eens
    het optreden was wel super

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.