Honderden stappen mee in halloweentocht in Rapertingen

Standaard

Net als de Casterwijk en Spalbeek heeft Rapertingen ook zijn halloweentocht. Op zaterdagavond 29 oktober tussen half zeven en half negen verzamelden heel veel kinderen met hun ouders in het ontmoetingscentrum Ludovicus in Rapertingen om zich in te schrijven voor de jaarlijkse halloweentocht.

De meeste verkleden vonden we onder de kinderen die hun ouders meesleurden over een bewegwijzerd parcours door Rapertingen en een stukje Diepenbeek over vijf kilometer.

In groepjes van 20 – soms ook wat meer – werd vertrokken aan de zaal. Onderweg konden de deelnemers even halt houden voor een kleine versnapering, te betalen met hun consumptiebonnetjes.

Ook werden ze op onaangekondigde ogenblikken en niets vermoedend op enkele plaatsen overvallen door angstaanjagende creaturen die de naam van de halloweentocht alle eer aandeed. Sommigen lieten kreetjes van verbazing en verrassing, anderen schoten in een daverende lach.

Inmiddels werd in de zaal koortsachtig gezocht naar de winnaar, die het gewicht van een biet zo nauwkeurig mogelijk kon raden.

Als alle groepen terug aan de zaal arriveerden, waren er wel nog wat plakkers die hun kinderen lieten meegenieten van de muziek van de kinderdiscobar tot tien uur.

Niettegenstaande er wat miezerik uit de hemel viel met zachte temperatuur en windstilte, keerde iedereen tevreden huiswaarts.

Advertenties

Een gedachte over “Honderden stappen mee in halloweentocht in Rapertingen

  1. teleurstelling

    2 jaar geleden was deze tocht enorm goed meegevallen en wilden we het dit jaar opnieuw proberen. Jammer was er weinig of praktisch geen animatie, was de wandeling veel te lang voor de kinderen, geen enkele straat verkeersvrij gemaakt en kwamen we dikwijls in de buurt van de snelwegen. En daarbij zijn we vlak langs een wei gekomen waar er nog stroom op de schrikdraad stond wat niet verantwoordelijk is met kleine kinderen tijdens zo’n wandeling. En de drankkeuze was heel beperkt.. zelfs gewoon water was er niet.
    Jammer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s