Noodweer zorgt voor chaos in treinverkeer

Standaard

Woensdagavond rond 17u30 zijn onze contreien getroffen door noodweer met hevige stormwinden, vergezeld door onweer en felle regenval. Heel wat hulpoproepen liepen binnen bij de 100-centrale. Ook de spoorlijn Diest-Hasselt werd niet gespaard. Een weggeblazen dak van de nieuwe sporthal van de gemeentelijke basisschool in Spalbeek hinderde voor lange tijd het treinverkeer tussen Hasselt en Diest. Naar verluidt zaten reizigers vast voor drie uur.

Alle treinen van Antwerpen en Brussel moesten noodgedwongen halt houden in het station van Diest. Het regende oude wijven, er waren heel wat dagjestoeristen aan boord en informatie schalde maar mondjesmaat door de luidsprekers van de trein. De conductrice raadde ons aan om bus 299 naar Hasselt te nemen, aangezien de te herstellen schade lang zou duren.

Velen hadden zich niet voorzien op dit slechte weer, niettegenstaande de voorspellingen in de media. Talrijke reizigers belden familie of vrienden op om hen te komen halen. De rest moest schuilen aan het station en wachten totdat er een bus kwam opdagen.

Vals alarm werd echter geblazen om 18u10, als in de gutsende regen, bus 299 naar Geel arriveerde. Iedereen liep op goed geluk naar de bus, maar helaas. Een telefoontje naar De Lijn leerde ons dat de volgende 299 rond 19u zou arriveren.

Overstroming

Inmiddels was de massa aangevuld met gestrande reizigers van een tweede trein. Bij aankomst van de harmonicabus bleek deze te klein om al het volk te vervoeren. De chauffeur deed een oproep voor bijkomend vervoer aan de centrale en deze kwam ook wat later opdagen. De rit naar Hasselt verliep aanvankelijk moeizaam, aangezien de steenweg voor Diest blank stond.

Zo geraakte iedereen toch nog in Hasselt. Anderen moesten nog doorreizen naar Bilzen en Tongeren. We waren om 20u in Hasselt.

Sporthal

De getroffen sporthal maakt deel uit van de nieuwe gemeentelijke basisschool van Spalbeek. De sporthal zou half augustus in gebruik worden genomen. Normaal gezien zal deze ravage geen invloed hebben op de opening, aangezien ze al vanmorgen al volop bezig waren met herstelwerkzaamheden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s