Luminus Winterland praktisch bekeken

Standaard

schaatsbaan

Officieel opent Luminus Winterland op vrijdagavond 20 november, maar voor het grote publiek zijn gaan de deuren open op zaterdag 21 november. Dit keer wordt het hele Kolonel Dusartplein ingepalmd – ook achter de muur – door de vele tenten, kraampjes en attracties van Winterland.
winterland01

Zes weken lang – tot en met zondag 3 januari – kan je de winterse kerstsfeer proeven op de open schaatsbaan, bij de vele kraampjes van de kerstmarkt met 64 deelnemers uit 8 landen, in het 50 meter hoge reuzenrad, van op de super glijbaan of op de achtbaan met vliegende rendieren, in het kersttreintje of in Café Winterland. Culinair gooit Winterland hoge ogen met met een divers aanbod vaan lekkere braadworst tot het iets exquisere schoteltje oesters met bubbels. De primeur is echter het gloednieuw poffertjesrestaurant.

Ook op de Grote Markt is de kerstsfeer aanwezig, want naast een dennenboom en kerststal zal ook de Venetiaanse draaimolen met twee verdiepingen, de poupjee, opnieuw van de partij zijn, gelijktijdig met Winterland.

winterland02

De schaatsbaan, de kerstmarkt en overige attracties zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Café Winterland met zijn gezellige sfeer is dagelijks van 10 tot 24u toegankelijk. Winterland is op 24 december geopend tot 18u, op kerst- en nieuwjaarsdag wordt het winterpark geopend telkens vanaf 13u.
Toegang tot de ijsbaan kost 3 euro, schaatshuur 4 euro. Een schaatsbeurt duurt 2 uur.

 

www.winterland.be

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.